petek, 15. december 2023

Clef Phantasm Hazy Ale

V pivovarni Clef so s svojim Hazy Ale zvarkom preizkušali nekaj novega. Poleg konkretnih količin ovsenega sladu ter hmeljev Sabro in El Dorado, so tokrat uporabili tudi Phantasm. Gre za nov, revolucionaren novozelandski izdelek pridobljen iz lupine grozdja sauvignon, ki naj bi pivu podal močne tropske arome. 

Phantasm je precej motniikavega telesa, ki je precej blede zlato rumene barve. Srednje velika bela penasta glava pa se z vrha kozarca počasi izmika. Aroma je zelo izrazita, s svežim značajem in kar nekoliko ostra. Najprej dobimo nekaj svežih citrusov, ki pa jih prevzame nekoliko nenavaden in trpek značaj, ki nekako spomni na kombinacijo limonine lupine in belega grozdja. Srednje nežna grenkoba se pojavi na začetku požirka, nato pa s suhim značajem kar traja. Finiš je trpek in trajajoč, pookus pa se le še nadaljuej v tem stilu z nekoliko travntim občutkom.

Clefov Phantasm je zelo lahkotnega telesa in kar konkretno suhega značaja. Aroma je sicer res izrazita, a kot celota pivu morda zmanjka neka jprepotrebne svežine.


Phantasm Hazy Ale

Petrovče

NEPA

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → izrazita aroma je rahlo nenavdna, pivo pa res nekoliko preveč suho - ni pa neprijetno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar