torek, 2. junij 2015

3. Festival Mikropivovarjev - Koper, 29. in 30.5.2015


Pivo, sonce, morje - popolna kombinacija. Ali z drugimi besedami 3. Festival mikropivovarjev v Kopru, ki ga je organiziral Bar Cameral. Pretekli vikend se je tako Gortanov trg v starem delu mesta prelevil v dvodnevni raj za ljubitelje piva. Zopet smo lahko uživali z odličnimi pivi (in tudi hrano; Pad Thai je bil super odličen). Za spremembo od ostalih festivalov pa je poskrbel prijeten primorski zrak, ki je dal vedeti, da poletje že čaka za prvim ovinkom. 
Na tokratnem festivalu smo morda pogrešali nekaj standardnih razstavljalcev in ponudnikov piva (Maister, Vizir, Carniola), toda še vedno se je za vsakega obiskovalca našlo nekaj. Tokrat smo največ časa preživeli pri stojnici mariborske Pivarne, razlog pa je bila dobra družba in odlično dansko pivo Amager, ki ga je spremljala zdaj že dobro poznana Zmajska Pivovara. V petek smo se lahko ustavili pri Pivoljubu, ki je privabljal obiskovalce s svojo izbrano škotsko-angleško navezo. Dva dni festivala pa smo lahko uživali tudi v prijetnih belgijskih izdelkih, ki jih je pripeljal Beeryard.
Med pivovarji so prvi dan največ zastojev na trgu s svojimi jezdeci povzročali Reservoir Dogs, samo par korakov stran pa so popolnoma isto počeli s svojimi ribjimi zvarki tudi pri HumanFish. Tokrat so bili na festivalu prisotni tudi sosedje iz pivovarne San Servolo, ki so delali družbo pivovarni San Nicolo iz Ankarana. Slednji se je na žalost predstavil le s svojim svetlim pivom, še vedno pa čakamo na njihova ostala tri piva (temno, rdeče in pšenično). Za koprski pridih pa je poskrbela pivovarna Emonec, ki je predstavila tudi svoje čisto novo KopERsko pivo. Na trgu pa smo srečali tudi Adama Ravbarja, ki ga po kar nekaj časa spet najdemo na festivalih. Nekje med vso množico ljudi pa se je skrival tudi naš Bevog, s svojima dvema najnovejšima izdelkoma.
V soboto smo lahko uživali tudi v srbsko-hrvaški navezi, saj sta nam Visibaba in Kabinet ponudila tudi nekaj bolj iz juga. Ajdovski Pelicon nam je tokrat ponujal svoja Quantum in Pilon, ki se je izkazal za super izbiro v poletnem vremenu. Na trg pa so prišli tudi fantje in dekleta iz ekipe Varissh, ki so navduševali obiskovalce s svojima premiernima izdelkoma.

In kaj reči za konec. Koper se je izkazal za super lokacijo, Bar Cameral pa za super organizatorja. Dobili smo par vprašanj o tem, kdo bi bil po naše zmagovalec festivala in odločitev bi bila kar težka. Z zagotovostjo pa lahko rečemo, da smo bili zmagovalci obiskovalci festivala, ki smo lahko uživali v super okusih na super festivalu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar