ponedeljek, 15. junij 2015

Tokrat pa sledi samo kratek povzetek kratkega obiska na kranjski Karavani domačih pivovarn. Park gradu Khiselstein v središču starega Kranja je bil prizorišče letošnje druge karavane, kjer smo lahko uživali v nekaj odličnih domačih in tujih izdelkih. Za razliko od katerega drugega letošnjega festivala piva, je tokrat vreme želelo še preveč sodelovati z ljubitelji piva, vendar so te "ekstremne" temperature čez dan delale težave tako obiskovalcem kot tudi pivovarjem.
Toda ljubitelji piva se nismo dali in smo vročino premagovali s hladnimi pivi, ki so nam jih ponujali nekateri naši pivovarji. Med njimi smo lahko uzrli tudi enega novega pivovarja, in sicer domačo Kranjsko pivovarno, ki nam je ponudila svoje svetlo in rdeče pivo. Zraven nam je PV Brewery, v sodelovanju z Društvom ljubiteljev domačega pivovarstva, ponudila svojega Legionarja in Pivsko triado. Seveda pa niso manjkali tudi že znani obrazi iz naših festivalov, med njimi Mali Grad, HumanFish in Pelicon. Hladno pivo so nam natočili tudi pri zdaj že malo bolj uveljavljeni in vseprisotni postojnski pivovarni Varissh, svojega prenovljenega Maistra pa nam je ponudil tudi Maister iz pivovarne Maister. Za zdravje pa je poskrbel s svojim ajdovim pivom tudi Dr. Orel. Kot je bila praksa že na prvi letošnji karavani, smo tudi v Kranju lahko poskusili posebno festivalsko pivo, ki je rezultat sodelovanja med Zavodom Prevhub in Peliconom. Za tuja piva pa so poskrbeli uvozniki Belgijskih zvarkov iz Beeryarda.

Lepo je videti, da se festivali piva širijo tudi po ostalih koncih Slovenije, sami pa z navdušenjem že pričakujemo naslednjo karavano, ko se bo le-ta ustavila v našem Novem mestu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.