četrtek, 25. junij 2015

Ime: Prvak
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,7 / 5

Laško Prvak je pivo za navijače, za vse navijače. Je rezultat partnerskega sodelovanja pivovarne Laško z nogometnim klubom Maribor. Zvarjen je bil le dan po tekmi v Glasgowu in zgodovinski (drugi) uvrstitvi NK Maribora v skupinski del Lige Prvakov.

Laško Prvak je svetli ležak odet v popolnoma jasno, zlato-rumeno barvo, na glavo pa si povezni srednje veliko belo peno, ki kmalu popolnoma izgine. Aroma tega piva je zelo nežna, v njej pa prepoznamo nekaj not sladu in travnatega hmelja, ki sta oba zelo zadrana. Rahla sladkoba nam objeme brbončice na začetku, sledi pa ji prav tako blaga hmeljna grenkoba in še kratek in ne ravno všečen kovinski pookus. Lahkotnost in svež občutek pa pripomoreta k pitnosti tega zvarka.

V osnovi se Laško Prvak ne razlikuje veliko od svojega bolj znanega brata Zlatoroga. Toda na nek način se vseeno občuti, da gre za rahlo bolj "premium" ali kakovostnejšo varianto tega svetlega ležaka. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.