nedelja, 21. junij 2015

Ime: India Red Ale
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: India Pale Ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 2,9 / 5

Pivo India Red Ale kamniške pivovarne Mali Grad je eden izmed izdelkov iz njihove serije piv izdane v omejenih količinah. India Red Ale je ena izmed podzvrsti stila India Pale Ale (ni še dovolj uveljavljena podzvrst, da bi jo lahko kategorizirali kot pravi stil piva), z malo drugačno izvedbo. 

V kozarcu lahko spoznamo vsebino temno bakrene skoraj rubinaste barve, pokriva pa jo konkretna in precej obstojna pena svetle bež barve. Začetna aroma, ki doseže nas nos, ima karakteristike karamelnega sladu in je dokaj lahko zaznavna. Pozneje se ji pridruži še malo zeliščnega pridiha (ki s časom prevzame primat v aromi), na koncu pa morda tudi nekaj sadnih not (ki pa so zelo, zelo nežne). Tudi v okusu na začetku prevladujejo toni sladu, in sicer kombinacija karamelnih in biskvitnih tonov. Na drugi strani pa okus poskušajo uravnovesiti zmerna hmeljna grenkoba in nekaj precej ostrih zelišč, ki jih zaznamo tudi v kratkem pookusu. 

Ta izdelek iz Malega Gradu bo najbolj navdušil tiste, ki so jim pri srcu malo bolj zeliščni okusi v IPA pivu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.