sobota, 13. junij 2015

Ime: Peti Kralj
Pivovarna: Union, Ljubljana
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 6,5%

Ocena: 4,1 / 5

S porastom butičnih pivovarn pri nas in velikim številom njihovih odličnih izdelkov, so tudi pri našem največjem pivovarju začutili, da bodo potrebne spremembe in bo treba izdelati tudi nekaj novega, z značilnostmi butičnih piv. Eden od rezultatov tega mišljenja je tudi Peti Kralj, ki je bil samo za določen čas na voljo samo v ljubljanski Pivnici Union, sedaj se pa na našo žalost bliža že svojemu pokoju (toda močno upamo, da se še vrne).

Peti Kralj se spogleduje s pivi tipa IPA, a gre v bistvu za močni svetli ležak, ki se pokaže s svojo jasno jantarjevo barvo, na vrhu pa sedi solidna bela penasta glava. Zaznamuje ga zelo prijetna sadna hmeljna aroma, kjer odkrivamo vonje tropskega sadja in agrumov, na koncu pa se jim z veseljem pridruži še nežna karamelna aroma. Prav to karamelo tudi najprej za kratek čas začutimo v okusu, sledi pa zmerna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v kratek pookus.

Deluje zelo osvežilno in ima nedvomno tiste obljubljene značilnosti IPA piv. Za enkrat, najbolj prijeten izlet Pivovarne Union med bolj butične izdelke.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.