četrtek, 11. junij 2015

Varissh Pussy Blue


Ime: Pussy Blue
Pivovarna: Varissh, Postojna
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,2 / 5

Pussy Blue je pivo v stilu ameriškega pale ale in je eden prvih izdelkov popolnoma nove pivovarne na slovenskem trgu po imenu Varissh. 

Ta pale ale se predstavi s svojo motno jantarjevo barvo in umazano belo glavo, ki je dokaj velika in srednje obstojna. Iz kozarca počasi priletijo nežne sadne hmeljne arome, med katerimi še najbolj izstopajo sadne note breskve. Okus se že od samega začetka pokaže s svojo zmerno hmeljno grenkobo, ki se zaključi z bolj zeliščnim priokusom. V pookusu pa se pojavijo dokaj grenka zelišča, ki pa ne pokvarijo celotne izkušnje. Telo tega pale ale piva je precej lahko, toda ne moremo reči, da je vodeno. 

V bistvu gre za nežno, lahko in pitno APA pivo z blago grenkobo in brez kakšnih sladkih olepšav. Pussy Blue bo najbrž bolj všeč tistim pivoljubcem, ki, tako kot tudi pivovarna Varissh, šele vstopajo v svet butičnih piv. Zaradi svoje lahkotnosti in nežnosti pa bo tudi bolj prijalo in osvežilo v teh vročih poletnih mesecih. Tudi cilj pivovarjev je bil najbrž tak, da na začetku zadovoljijo in navdušijo kar se da široko publiko - in mislim, da jim je to tudi uspelo. Potrebno je upoštevati, da gre še za popolnoma mlado pivovarno, ki pa po slišanem, videnem in poskušenem še zelo veliko obeta in nam zna pripraviti še marsikatero presenečenje. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar