četrtek, 11. junij 2015

Ime: Pussy Blue
Pivovarna: Varissh, Postojna
Stil piva: Ameriški Pale Ale
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 3,2 / 5

Pussy Blue je pivo v stilu ameriškega pale ale in je eden prvih izdelkov popolnoma nove pivovarne na slovenskem trgu po imenu Varissh. 

Ta pale ale se predstavi s svojo motno jantarjevo barvo in umazano belo glavo, ki je dokaj velika in srednje obstojna. Iz kozarca počasi priletijo nežne sadne hmeljne arome, med katerimi še najbolj izstopajo sadne note breskve. Okus se že od samega začetka pokaže s svojo zmerno hmeljno grenkobo, ki se zaključi z bolj zeliščnim priokusom. V pookusu pa se pojavijo dokaj grenka zelišča, ki pa ne pokvarijo celotne izkušnje. Telo tega pale ale piva je precej lahko, toda ne moremo reči, da je vodeno. 

V bistvu gre za nežno, lahko in pitno APA pivo z blago grenkobo in brez kakšnih sladkih olepšav. Pussy Blue bo najbrž bolj všeč tistim pivoljubcem, ki, tako kot tudi pivovarna Varissh, šele vstopajo v svet butičnih piv. Zaradi svoje lahkotnosti in nežnosti pa bo tudi bolj prijalo in osvežilo v teh vročih poletnih mesecih. Tudi cilj pivovarjev je bil najbrž tak, da na začetku zadovoljijo in navdušijo kar se da široko publiko - in mislim, da jim je to tudi uspelo. Potrebno je upoštevati, da gre še za popolnoma mlado pivovarno, ki pa po slišanem, videnem in poskušenem še zelo veliko obeta in nam zna pripraviti še marsikatero presenečenje. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.