torek, 02. junij 2015

Ime: India Pale Lager
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 3,7 / 5

Ta India Pale Lager (IPL) je poizkus kamniške pivovarne Mali Grad, da slovenskemu pivskemu občinstvu dokažejo, da ležak ne rabi biti le dolgočasen in voden. Varjen je kot pravi ležak, na način IPA piva z dodatkom štirih sort super hmeljev - Chinook, Cascade, Citra in Galaxy. 

Iz stekleničke tako iztočimo rahlo motno pivo oranžno zlate barve, ki je pokrit srednje veliko in zelo obstojno belo glavo. Aroma, ki jo v trenutku zaznamo je zelo prijetna. Srečamo nekaj sadnih tonov, simpatične agrume, ter nekaj karamelnega pridiha v ozadju. S prvim požirkom bomo občutili nekaj sadne sladkobe, ne pretirane, ki ji bodo družbo delali še blagi citrusi in solidne hmeljna grenkoba v zaključku, ter v kratkem pookusu.

Gre za razmeroma lahko pivo, ki je polno okusa ter zelo pitno. Lepo spominja na piva stila IPA in je še en dokaz več, da pravil in starih navad pa le ni potrebno vedno upoštevati. Eksperiment - uspel. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.