ponedeljek, 08. junij 2015

Ime: Kunstelj Hišno Svetlo Kvasno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Gala In, Lesce;  za Gostilna Kunstelj, Radovljica
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,9 / 5

Svetlo kvasno pivo domače gostilne Kunstelj iz Radovljice, ki ga za njih sicer varijo v Pivovarni in pivnici Gala v sosednjih Lescah, se postavi s svojo jasno temno zlato barvo, na vrhu katere sedi srednje velika in ne preveč obstojna glava bele barve. Na začetku se v naš nos priplazi nežna aroma medu, ki jo kasneje prevzame aroma cvetličnega hmelja, ki jih spremlja še rahlo kruhast vonj. Ravnotežje okusa je nagnjeno bolj na sladko stran, zopet pa lahko zraven začutimo nekaj priokusa kruha. Prisotnost grenkobe je minimalna, v zaključku pa lahko zopet zaznamo svetlične in travne tone. Pookus je zelo kratek in nežen. 

Vse to pomeni, da je ta pilsner piten, vendar zelo nežnega, rahlo sladkega okusa. Mogoče vas ne bo ravno odžejal kot bi želeli na vroč poletni dan, toda odlično bi šel poleg kakšne konkretne domače jedi.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.