torek, 23. junij 2015

Ime: Kovaško pivo penina Izabela svetlo
Pivovarna: Hotel pod Roglo, Zreče
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,3%

Ocena: 3,5 / 5

Kovaško pivo izpod Rogle nam je tokrat pripravilo nekaj popolnoma novega pri nas, to je pivo penina. Gre za svetlo pivo, ki je narejeno tudi s pomočjo grozdja in bezga. Torej, lahko pričakujemo nekakšno kombinacijo obojega - piva in penine. 

V kozarcu lahko najprej opazimo malo temnejšo zlato barvo, popolnoma jasno, ter razmeroma majhno belo glavo. Takoj na začetku nas navduši zelo prijetna in lahko zaznavna aroma sladkega grozdja (najbolj spominja na muškat) s pridihom nežnih sadnih not, kasneje pa razvije medene tone (in na trenutke spomni celo na medeno vino). Že prvi požirek nas najprej navduši s svojo sladkobo, kjer prednačijo okusi bezga, medtem ko se v ozadju skrivajo tudi sadni priokusi. Toda v nadaljevanju kmalu občutimo tudi pivski karakter tega piva, saj se zaključi z nežno hmeljno grenčico. 

Z zagotovostjo lahko rečemo, da gre v tem primeru za nekakšen hibrid med pivom in penino, saj nam oba pokažeta svoje najboljše lastnosti – aroma in sladek začetek pripadata penini, medtem ko je grenki zaključek značilen za pivo. V vsakem primeru, pa gre za zelo lahko pitno pivo, še posebej ko je ledeno hladen in svež. Všeč bo ljubiteljem piva, glede na lastnosti pa prav zagotovo tudi tistim, ki imajo raje penino.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.