sreda, 17. junij 2015

Ime: Herc
Pivovarna: Pivovarna Knap, Kisovec
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,5 / 5

Herc, ki je povzel svoje ime po zasavski govorici za lopato, je »s srcem varjeno pivo, posvečeno več kot 200-letni zgodovini rudarstva v Zasavju«. To je premierno pivo čisto sveže slovenske pivovarne Knap, ki je obenem tudi edina pivovarna v tem koncu Slovenije. 

Gre za pivo v stilu APA piv, ki ga predstavi precej motna umazano jantarjeva barva, ki je v bistvu že skoraj rjava. Na vrhu kozarca sedi zelo velika in srednje obstojna penasta glava umazano bele barve. Herc ima dokaj nežno aromo, kjer najprej zaznamo vonj po hmelju s toni agrumov v ospredju in nekaj blagih začimb v dlje v ozadju. Tudi okus sledi temu opisu. Začetek je dokaj nežen, toda kmalu prispejo razmeroma občutni priokusi začimb, katerim se pridruži še zmerna hmeljna grenkoba. Na koncu lahko zaznamo tudi rahel pikanten občutek, medtem ko nam pookus ponudi bolj zeliščne tone. 

Herc se izkaže za lahko pitno APA pivo, ki zna biti še posebej všeč tistim ne pretirano zahtevnim pivcem. Pohvala pa tudi za samo idejo za pivom, ki je v bistvu »zahvala generacijam knapov«. Srečno!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.