sreda, 02. september 2015

Ime: Deep Purple
Pivovarna: Varissh, Postojna
Stil piva: India Pale Ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,9 / 5

Čas je za eno pravo postojnsko IPO. Ekipa pivovarne Varissh je za prave pivoljubce zvarila zelo prijetno in predvsem aromatično IPA pivo, ki sliši na ime Deep Purple. V kozarcu na srečo ne bomo zagledali temno vijoličnega piva, ampak se nam Deep Purple predstavi s svojo žarečo oranžno-jantarjevo barvo, celoten izgled pa popolno zaključi precej velika in obstojna pena umazano bele barve. Sledi pa trenutek v katerem se Deep Purple najbolj izkaže - to je super prijetna in osvežilna aroma izobilja tropskega sadja (med drugim lahko prepoznamo mango, in breskve, skriva pa se še mnogo drugih sadežev). Za nekaj časa dobimo občutek, kot da se sprehajamo po tržnici sadja v kakšni zelo oddaljeni eksotični deželi. Ko pa pridemo iz sadne tržnice, zapiha še rahel veter iz sosednjega borovega gozda, ki nam prinese rahel pridih borovcev. Tudi v okusu lahko na začetku zaznamo sladek okus sadja, ki se kmalu prelije v zmerno hmeljno grenkobo. V pookusu pa se vsemu temu pridružijo še rahlo grenka zelišča. Deep Purple se tako izkaže za IPO, ki ima precej polno telo, in je ekstra aromatična.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.