torek, 12. julij 2016

Ime: CIPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Štajerski pubeci iz Lobika so si kar sami izdelali svojo CIPO. Ja, prav ste prebrali. Na srečo pa gre le za novi zvarek iz njihove pivovarne v katerem so združili dve popolnoma različni zadevi, kavo in IPA pivo. Tako je nastala CIPA - Coffee IPA.

CIPA je lahkotno pivo motne, a žareče oranžno-jantarne barve, pokrito z majhno in kremasto belo peno. Aroma je dokaj nežna, v njej pa glavno vlogo odigra hmelj s svojimi sladkimi sadnimi toni, medtem ko je daleč v ozadju zaznati tudi zelo subtilen kavni pridih. Nežen okus zaznamuje blaga hmeljna grenkobo od samega začetka, medtem ko nam v nežno grenkobnem pookusu na jeziku ostane še zelo blaga sled kavice.

Svež in okusen poletni zvarek, ki bo po grlu stekel s svilnato lahkotnostjo. Bolj kot na IPA zvarek spominja na svojega bolj nežnega APA brata, medtem ko je tudi kava zelo prikrita, za nekatere mogoče celo rahlo preveč. V vsakem primeru pa prijeten zvarek in verzija kave, ki bo všeč tudi tistim, ki jo sploh ne marajo.
Cena: 3€ (0,3l; točeno; na festivalu)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Arhiv

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.