torek, 26. julij 2016

Ime: SMASH Mandarina
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

SMASH Mandarina je ime najnovejšega projekta mlade pivovarne Hopsbrew, prvič točen na poletni izvedbi Pivo & Burger Festa. V osnovi gre za sila preprost koncept. Ena sorta hmelja, v tem primeru Mandarina Bavaria, in ena vrsta sladu - od tod tudi izhaja ime SMASH (Single Malt And Single Hop). Kakšen pa je rezultat?

Dobimo lahkotno poletno pivo temnejšega odtenka jantarne barve, le rahlo motno in pokrito z veliko belo glavo, ki je penasta in srednje obstojna. Prijetno aromo odlikuje nežna prisotnost hmeljnih not, ki se izkažejo s pridihi blagimi agrumov, tudi mandarine, če se zares potrudimo. Naše brbončice od samega začetka okušajo prijetno in srednje prisotno hmeljno grenkobo, ki se zaključi z razmeroma trajajočim pookusom, ves čas pa nas spremlja še nežen sadni priokus.

Ta zvarek iz Hopsbrewa je lahko še en dokaz, da je včasih manj v resnici več. Izkaže se kot prijetno, sveže in lahkotno pitno pivo, kjer pa okus ni prezadržan. Tak tipičen APA zvarek, zelo primeren predvsem za poletni čas, tudi zaradi svoje nižje stopnje alkohola. 
Cena: 2,65€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivinoteka (Domžale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

2 komentarja:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.