četrtek, 07. julij 2016

Ime: Kotar Temno
Pivovarna: Domača Pivovarna Kotar, Kozina
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,2 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Temno Kotarjevo pivo je eden izmed kar številčne zasedbe primorskih domačih temnih ležakov, produktov raznih gostilniških pivovarn.

V kozarcu se pojavi pivo črno kot noč, na vrhu pa sedi razmeroma majhna in precej milnata glava bež barve, ki kaj kmalu popolnoma izgine. Aroma tega temnega ležaka je zelo nežna in precej neizrazita - na poti do dna srečamo samo nekja blagih praženih not sladu, ki kmalu postanejo že rahlo prežgane. Prav tako pa v naš nos zaide tudi nekaj diha alkohola. Okus je nežen in na začetku neizrazit, zaznamuje pa ga blaga praženost, ki se ji pridruži še nekaj rahle sladkobe. Na koncu, še bolj pa v pookusu, nam v ustih pusti dokaj močan grenkobno/kovinski značaj zelišč, ki ni ravno najbolj všečen.

Zelo lahko telo tega temnega ležaka bo pripomoglo k pitnosti, toda čisto pošteno povedano, ta temni ležak ne bo ravno navdušil. Ni neprijeten ali kaj takega, toda od sebe ne da kaj dosti. Malo prazno deluje. 
Cena: 2€ (0,2l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Picerija in ošterija Tonca (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.