petek, 22. julij 2016

Ime: Stout
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V zelo kratkem obdobju kakšnega meseca ali dveh, so nam na raznih festivalih štajerski pivski mojstri iz Lobika ponudili že številne svoje stvaritve. Tokrat pa so stopili tudi na bolj temno stran, saj so naredili še svoj stout.

Gre za temno rjavo, skoraj že črno pivo, ki ima na vrhu še majhno bež peno, brez kakšne pretirane obstojnosti. Razmeroma izrazita pražena aroma sladu odrine stran vse ostalo in tako postane šef v tem zvarku. Na začetku ga zaznamuje prijetna sladkoba čokolade, nekaj oreščkov ter tudi rahla toplina alkohola. Kasneje pa do izraza pridejo še blage sadne note (slive) in tudi nekaj konkretne kave. Za konec dobimo še blag grenkobni značaj in nekaj alkoholnega občutka, v pookusu pa svoje spet opravi prijetna čokolada.

Gre za stout precej polnega telesa, ki se najprej predstavi kot dokaj preprost, nežen in ne pretirano stoutovski. Nato pa s časom (in temperaturo) pridejo ven še vse ostale podrobnosti, ki ga naredijo veliko bolj kompleksnega in predvsem všečnega.
Cena: 3€ (0,3l; točeno; na festivalu)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.