nedelja, 24. julij 2016

Ime: Midnight
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Črna IPA
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Skrivnostni polnočni jezdec iz Bele Krajine je prijezdil na slovensko sceno. Gre za enega najnovejših butičnih produktov pivovarne Vizir - pivo stila črna IPA. To pomeni, da se nam obeta vse kar premore klasična IPA, vendar z veliko temnejšim značajem.

Črn kot poločno nebo, se v kozarcu zvarek pokrije z velikansko peno kremaste barve, ki kar traja in traja. V naš nos najprej zaidejo prijetno nežne arome praženega sladu, nato pa jih konkretno prekrijejo zmerne hmeljne arome. Prednjačijo note agrumov in pridihi borovega gozda, vendar vse skupaj kmalu izvodeni. Okus nas udari z zmerno hmeljno grenkobo, medtem ko lahko v ozadju zaznamo nežni čokoladni priokus. Grenkobni občutek se nadaljuje še v trajajoč pookus, ki je mogoče preveč zeliščno izrazit in ne popolnoma prijeten, na koncu pa na jeziku ostane še sled kave. 

Z Midnight zvarkom dobimo to, kar smo od črne IPE pričakovali. Občutek klasičnega IPA zvarka, vendar z bolj sladasto-praženim značajem. Lahkotno pitno, še posebej zaradi nižje stopnje alkohola, vendar bi od samega piva vseeno želeli nekaj več.
Cena: 2,4€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.