četrtek, 28. julij 2016

Monstera Svetlo Pivo


Ime: Monstera Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš; za Monstera Bistro, Ljubljana

Stil piva: Belgijski IPA
Vsebnost alkohola: 5,9%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,7 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Bistro Monstera je eden najnovejših dodatkov kulinarični Ljubljani. V bistroju se zelo zavzemajo za domače, čimbolj lokalno ponudbo, ki zato kar kliče po butičnem pivu. Za njih ga varijo v pivovarni LiLa MiSa pri Mariboru, kjer so izdelali tudi ta IPA zvarek.

Svetla Monstera se natoči z  motnikavo zlato barvo, zaščiti pa se s konkretno veliko in obstojno belo glavo. Aromo zaznamuje kvasasti značaj, ki poda nekoliko začinjeni občutek - že rahlo spomni na belgijska pšenična piva. Notri se skriva še nekaj jabolčnega pridiha ter sladna hrbtenica - zelo nežna. Tudi v okusu prevladuje kvasni značaj, ki ga dopolni še zelo solidna hmeljna grenkoba. Za konec nas pričaka še rahlo nežnejši, a zelo trajajoč pookus, ki nas spominja na Monstero.

Gre za popolnoma netipično IPO srednjega telesa, ki ima veliko bolj kot ameriški, izrazit svoj belgijski značaj. Definitivno drugačno, a zanimivo. Všeč pa bo predvsem tistim, ki že v osnovi simpatizirajo z belgijci, medtem ko ljubitelji modernejših IPA zvarkov ne bodo ravno navdušeni.
Cena: 3,9€ (0,5l; steklenica; v restavraciji)

Kje ga najdem?
  • Monstera Bistro (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar