nedelja, 03. julij 2016

Ime: Makšar Temno
Pivovarna: Pivovarna Makšar, Ribnica
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,5 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Pivovarna iz dežele suhe robe poleg svojega svetlega ležaka jasno vari in ponuja svojim gostom tudi domačo, temnejšo verzijo tega piva.

Izgled tega ležaka zaznamujeta rjava barva, ne pretirano temna, ter solidno velika in še kar lepo obstojna bela glava. V aromi se lahko zazna blage pražene note sladu, ki se jim nato pridruži še nekaj travnatih not. Kmalu zatem pa v igro pridejo še nežne, a prijetne note čokolade, ki postanejo s časom še rahlo bolj zaznavne. Tudi okus se napove z nekaj rahle sladkobe čokolade, ki jo nato prevzame zmerna in lahko občutna hmeljna grenkoba. Pookus je spet nekoliko kovinsko neprijeten, a na srečo ne traja predolgo.

Tipični temni ležak naših gostilniških pivovarn, ki noče izstopati na noben način. Lahkotno pitno pivo, z začetkom, ki morda obeta še malo več kot na koncu ponudi. Malo zmoti kovinski dodatek na koncu, vendar pa vseeno bolj všečen (in kakovosten) kot njegov svetli brat.

Cena: 2,2€ (0,5l; točeno; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Gostišče - Penzion Makšar (Ribnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.