sreda, 13. julij 2016

Belvi Princess


Ime: Princess
Pivovarna: Gostilna Belvi, Koper
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Svetlih ležakov iz naših obcestnih picerij/pivovarn se je pri nas nabralo že kar lepo število. Zaradi tega mora vsak nov zvarek, ki se hoče pokazati in izkazati, na nek način odstopati od ostalega povprečja. To je recimo uspelo tudi pivu Princess iz koprske pivovarne Belvi, ki v sebi skriva tisto nekaj več.

Pred nami se pojavi pivo zelo motne oranžno-jantarne barve, na vrhu pa stoji še srednje majhna in ne preveč obstojna bela glava. Aroma se prične z zmernimi kruhastimi notami, dodatkom maslenih tonov in celo nekaj medenega pridiha. Kasneje pa do izraza pride še vonj po agrumih. Najprej okusimo nežno kruhasto sladkobo, nadaljuje pa se z zelo solidnim grenkobnim občutkom. Do izraza kmalu pridejo citrusne note hmelja, ki se nato prevesijo v rahlo pikanten pookus. Le-ta pa kasneje pridobi še dokaj izrazit zeliščni značaj, ki morda ni najbolj prijeten.

Tako dobimo svetli ležak, ki v sebi skriva nekaj tistega značaja, ki ga najpogosteje povezujemo z IPA stilom, nekakšen IPL (india pale lager). Temu lahko dodamo še zelo svež občutek in konkretno karbonacijo, ki ga naredi še bolj osvežilnega in lahkotnega. Ta princesa se tako res izkaže in dokaže, da tudi domači ležak ne rabi biti dolgočasen, ampak lahko v sebi skriva nekaj več.
Cena: 2,2€ (0,3l; točeno; v restavraciji)

Kje ga najdem?
  • Gostilna Belvi (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar