petek, 01. julij 2016

Ime: Slovenian Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Angleški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Poletje je čas, ko nam sede kakšna lažja in bolj osvežilna pijača. Tudi za pivo velja enako. In najbrž so prav iz tega razloga tudi fantje iz mariborskega Lobika zvarili Slovenian Ale, pivo v katerega so namešali le slovenske sorte hmelja. 

Zvarek se predstavi z motno jantarno barvo, na vrhu pa zagledamo še ne pretirano veliko penasto glavo le nekoliko umazano bele barve, ki tam kar nekaj časa postane. V naše nosnice se prikradejo nežne sadne arome hmelja, ki spominjajo na breskve in hruške, sicer rahlo zadržane, a zelo lahko zaznavne. V ozadju pa se znajde še nekaj zelo, zelo nežnega zeliščnega dodatka in aroma, ki spominja na žvečilni gumi - dar naših hmeljev. Okus zaznamuje srednje hmeljna grenkoba, ki pride še nekoliko bolj do izraza proti koncu, nadaljuje pa se v nežen in trajajoč pookus. Na jeziku pa nam to srednje lahko pivo pusti še zelo blag, a občutek poprast občutek.

Slovenian ale se tako pokaže kot prijetno in lahko pitno pivo, katerega glavna odlika je brez dvoma svežina, ki nam jo ponudi v svojem nežnem telesu. Prav tako pa nam ta zvarek dokaj nazorno pokaže nekaj zanimivih atributov slovenskih sort hmelja. Pitno, poletno, domače - okusno.
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Hiša Zahir (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.