petek, 08. julij 2016

Ime: Farmhouse Golden Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor
Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

S svojim Farmhouse Golden Ale zvarkom nas bodo štajerski "pobje" popeljali v bolj ruralno okolje, po domače na kmete. V primeru tega zvarka ne gre za tipični "farmhouse ale" ali sasion, temveč so fantje pripravili nekoliko bolj nežno izpeljanko tega stila.

Štajerski zvarek se predstavi z rahlo megleno in zelo bledo zlato barvo. Na vrhu se ustvari še razmeroma majhna bela pena, ki zelo hitro pobegne in za sabo pusti le rahlo sled. Aroma tega piva je zelo nežna in nikakor ne izstopa, v njej pa lahko zaznamo nekaj sadnih not nam bližnjih sadežev, ki imajo nekoliko sladkasto/kiselkast občutek. Tudi v okusu se seznanimo s to sladkobo sadja, ki pa jo potem spodbode še nekaj zelo nežnega kiselkastega priokusa. Za konec dobimo še rahlo grenkobo in nekoliko pikanten pookus.

Lobikov Farmhouse Golden Ale se tako pokaže kot precej nežno pivo, ki se noče ven metati ne z aromo, niti z okusom. Po drugi strani pa izstopa s svojo svežino in konkretno karbonacijo. Zadržan in nežen, a všečen, še toliko bolj, če so vam taki zvarki pri srcu. 
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.