ponedeljek, 04. julij 2016

Ime: Kotar Svetlo
Pivovarna: Domača Pivovarna Kotar, Kozina
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Domača pivovarna Kotar je še ena v vrsti domačih, gostilniških pivovarn, ki so vzniknile na primorskem koncu. Kot smo od teh pivovarn že navajeni, tudi pri Kotarju varijo piva tipa ležak.

Ima nekoliko motno zlato-rumeno barvo, na vrhu pa se za nekaj časa ustvari še srednje majhna in kremasta bela glava, ki za sabo pusti le majhen pokrov. Aroma je precej izrazita, v njej pa od samega začetka vlada kruh, z nekaj maslenega pridiha. Tehtnica okusa se nagne v stran sladu, ki je precej izrazit s svojimi nežno sladkimi kruhasto-maslenimi notami. Na koncu se oglasi še nežna, a nekoliko ostra hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje v pookus še z rahlo poprastim občutkom, ter nekaj kovinskega dodatka (škoda).

Kotarjevo Svetlo se tako izkaže kot srednje poln ležak v katerem prevladuje sladni karakter, izpostaviti pa je potrebno tudi zelo oljnato teksturo. Generalno gledano bi ga lahko uvrstili nekje v sredino lestvice naših domačih svetlih ležakov. Ni ne slab, niti ni najboljši. 
Cena: 2€ (0,2l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Picerija in ošterija Tonca (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Arhiv

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.