torek, 05. julij 2016

Ime: Temno Pivo
Pivovarna: Turistična kmetija in pivovarna Ambrožič, Vremski Britof
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 1,6 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 3/10)

Na Primorski turistični kmetiji Ambrožič že nekaj časa izdelujejo tudi svoje domače, hišno pivo. Poleg svetlega imajo občasno na voljo seveda tudi domači, temni ležak.

Ambrožičevo Temno se predstavi s popolnoma temno rjavo barvo, skoraj črno, pokrije pa se s srednje veliko bež peno, ki zelo hitro izgine. Aroma ima prašen značaj, celo nekoliko kletni, zelo daleč v ozadju pa se lahko komajda zazna nekaj praženih not, pa še te takoj izginejo. Okus se napove z blago sladkobo sladu, potem pa se pridruži še zaznaven kiselkasti priokus z nekaj zeliščnega dodatka. V pookusu pa udari še nekoliko kovinski značaj. Sicer lahkega telesa, z zelo subtilno grenkobo, v bisvtu skoraj brez nje, če smo natančni. 

Sicer lahkotno pivo, ki bo po meri ljubiteljev sila preprostih ležakov, vendar pa ima veliko preveč izrazi kletni (beri kiselkasti) značaj, kar ga naredi bolj ali manj neprijetnega. Raje posezite po svetlem ležaku.
Cena: 4€ (2l; plastenka; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Turistična kmetija in pivovarna Ambrožič (Vremski Britof)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.