torek, 17. maj 2022

Mahnič Lager Golding

V gostilniški pivovarni Mahnič na Kozini so svojega svetlega ležaka pripravili še malo drugače. Zvarili so ga s hmeljem Savinjski Golding za malo drugačen karakter.
 
Lager Golding je kristalno jasnega zlatega telesa, srednje velika rumenkasto-bela penasta glava pa se na vrh kozarca vsede za kar nekaj časa. V aromi ga najprej zaznamuje nežna kruhasta nota, potem pa pride bolj do izraza njegov hmeljni značaj, na čelu s travnato-začinjenimi notami. Požirek je nežno kruhasto sladek v začetku, v nadaljevanju pa prijetno srednje grenkoben, zopet z bolj travnatim hmeljnim občutkom. Pookus pa še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Mahničev Lager Golding je preprostega značaja in zelo lahkotnega, svežega ter čistega telesa. Ponuja točno tisto, kar pričakujemo od domačega, gostilniškega ležaka. Predvsem pa dobro opravi svojo primarno nalogo in odžeja.    

Lager Golding

Kozina

Svetli ležak

5%

Kje naj ga iščem?

  • Pivovarna & Gostilna Mahnič (Kozina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober domač ležak, brez kakšnih posebnosti in presežkov, odžeja pa zelo lepo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar