torek, 01. maj 2018

Ime: Mango Ale
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točenoKot vse kaže bo letos leto sadnih piv, med katerimi bo vlogo kralja sadja zavzel mango. Tako so tudi v Malem Gradu pripravili sadni Mango Ale, ki so ga zvarili s pomočjo mangovega pireja.

Kozarček tega zvarka že na prvi pogled izgleda kot sokec s svojo super motno ognjeno oranžno barvo in manjšo belo glavo. Že prvi vdih pokaže svojo intenzivno mangovo stran in občutek je skoraj tak, kot da bi lupili en res sočen mango. Okus je nežen, sladkoba pa nikakor ni izrazita ampak lepo blago spolzi prek jezika. Uravnovesi jo rahla hmeljna grenkoba, ki prav tako nikakor ne izstopa, konec pa pripade rahlo citrusnemu priokusu.

Mango Ale je prava poletna poslastica - lahkotno, sveže in osvežilno, pivo ki bi ga lahko spili kar nekaj kozarcev zapored. Še pred prvim požirkom pa bo pivca brez dvoma zasvojil z noro tropsko aromo, ljubitelji manga pa bodo kar dolgo nos molili v kozarec.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → aroma je popolna, v okusu bi si pa želel še več manga (čeprav ga je že veliko)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.