četrtek, 17. maj 2018

Ime: EXP004 Blueberries From The Woods
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Flamski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Če so v tretjem eksperimentu svoje flamsko rdeče pivo pustili fantje ležati na gozdnih sadežih, pa so v četrtem zvarku eksperimentalne serije 18 mesecev v refoškovih sodih starano pivo pustili še dobre 4 mesece ležati le na borovnicah.

S svojo motno, vinsko rdečkasto barvo in manjšo ter hitro izginjajočo umazano belo glavo že takoj na začetku pove, da gre za nekaj rahlo drugačnega. Vinske note, celo z nekaj občutka kisa, zelo hitro prebudijo še ostale čute, škoda je le, da so borovnice skoraj popolnoma zakrite, oz. se je potrebno zelo potruditi, da se jih najde (pivovar pove, da jih je bilo najbrž res nekoliko premalo). V okusu je srednje nežen kiselkasti občutek bolj zadržan kot se napove v aromi, spremlja pa ga rahla sadna sladkoba, ki je poroti koncu še malo manj sramežljiva.

Tako kot prejšnji eksperimentalni z gozdnimi sadeži, je tudi tale borovničevec s svojim kiselkastim karakterjem izjemno osvežilen in lahkotno piten - seveda, če ste se že spoprijateljili s kislicami (vsaj malo). Le borovnice se malo preveč skrivajo. 
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo osvežilna kislica, borovnic bi pa res želel več (ker bi jih glede na ime pričakoval)
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.