sobota, 21. oktober 2017

Ime: Temni Lager
Pivovarna: Frizi Beer Kraft Pivovarna, Ptuj

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Ko ti friziranje ni dovolj, si najdeš še en zanimiv hobi. Zakaj pa ne pivovarstvo? In točno to je naredil glavni pivovar male Frizi Beer Kraft Pivovarne iz ptujskega konca. Med vinskimi griči je tako zvaril tudi temnega haloškega posebneža.

Izpod srednje velike bež penaste glave tega črnega zvarka se prismukajo nežne, a prijetne sladne arome s čokolado in čisto blagim praženim dihom. Okus se prikaže z nekaj sladkobe mlečne čokolade, ki jo popolnoma prevzame solidna pražena nota, na trenutke kar rahlo prežgana in kavnata. Lahkotnega telesa, pivse pusti v istih še kar nekaj časa svoj izrazit, pražen pookus.

Zanimiv haloški posebnež ležakastega duha in precej konkretno praženega karakterja. Zna biti zelo primeren nadomestek kave, še posebej pa bo sedel ljubiteljem temnejših odtenkov.
Kje še ga najdem?
  • Makro Beer Fest (Maribor)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.