ponedeljek, 23. november 2015

Ime: Rudeen
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Črna IPA
Vsebnost alkohola: 7,4%

Ocena: 4 / 5

Pošastni Rudeen iz pivovarne Bevog je pivo stila črna IPA. To pomeni, da lahko od tega zvarka pričakujemo kombinacijo najboljših značilnosti, ki jih premoreta tako temno pivo, kot tudi tradicionalna IPA.

Tako se iz oči v oči srečamo s popolnoma črnim pivom, ki si na glavo povezni precej veliko in zelo obstojno bež peno, ki je že skorajda rjava. V aromi, ki je zelo lahko zaznavna in vabljiva, na začetku takoj prepoznamo prijetne in rahlo sladke arome tropskega sadja, s časom pa se razvijejo še nežne, a občutne arome čokolade in pražene kave. Rahlo sladkobo in sadni priokus srečamo na začetku tudi v okusu, medtem ko glavnino predstavlja zmerna, ampak konkretna hmeljna grenkoba. Kavne note in zeliščni priokus se pridružita čisto na koncu ter se nadaljujeta še v prijeten pookus.

Rudeen tako postane zelo prijetna in pitna črna IPA, ki jo odlikuje še srednje polno telo ter rahlo kremasti občutek. Kot obljublja sam stil, nam pivo ponudi najboljše lastnosti temnega piva, obenem pa tudi karakter, ki nam je všeč pri stilu IPA. Odlična kombinacija z veliko okusa.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.