torek, 6. november 2018

Mali Grad/Maister Mali Maister NEIPA


Ime: Mali Maister
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik v sodelovanju z Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kamniško pivovarsko sodelovanje nadaljuje svojo pot s tretjim sodelovalnim pivom - tokrat so pivovarni Mali Grad svoje roke posodili v pivovarni Maister in s skupnimi močmi so ustvarili letos zelo trendovsko pivo - Mali Maister NEIPA, ki so ga premierno točili na 1. obletnici lastne Maister pivovarne.

Mali Maister, ki je popolnoma motne, ognjeno-oranžne barve, se skriva pod tanjšo puhasto peno umazano bele barve, ki ni nič kaj pretirano obstojne narave. Iz kozarčka kar butajo pošteno izrazite arome tropskega sadja s konkretno košaro ananasa, manga, pasijonke in še kaj bi se našlo. Okus na drugi strani zaznamuje srednje nežna hmeljna grenkoba, ki je precej suhega, zeliščnega značaja in tako kar popivna jezik ter postane s časom malo bolj izrazita. V finišu pridobi še rahlo poprast značaj, nato pa še kar nekaj časa pusti lepo zaznavno sled na jeziku.

Mali Maister nas zvleče v svoj objem z zelo prijetno, sadno anravnano aromo, nato pa nas kar lepo lopne po hrbtu s svojim grenkobnim značajem. Zelo prijetno pivo za ljubitelje vsega kar prinašajo IPA piva.




  • Stražarnica (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → vrhunska tropska aroma, a je v okusu zame preveč izrazito zeliščno - želel bi si malo več sadnega ravnovesja; še vedno pa lepo pitno pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar