nedelja, 19. maj 2019

Bevog Weezl


Ime: Weezl
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Še en dokaz, da so v Bevogu pravi ljubitelji dobre glasbe je ta zvarek Weezel. Zvarili so ga posebej štajersko glasbeno skupino Happy Ol' McWeasel, ki je poznana po svojih interpretacijah poznane irske (pivske) glasbe. Vsi pa dobro vemo, da gredo Štajerci, Irska, dobra glasba in pivo z roko v roki.

Weezlov pirček, ki ga za dolg čas pokrije bela kremasta glava, je skorajda popolnoma jasne zlate obarvanosti. Izpod puhastega pokrova počasi a zanesljivo prihajajo prijetne, nežne in sladko naravnane hmeljne sadne note, skupaj z nekaj citrusnega diha, ki sčasoma prevlada v aromi. Nežna hmeljna grenkoba na rahlo podraži naše brbončice, spremljavo pa ji nudi prijetno sladek sadni občutek v koncu požirka.

Weezl Premium Mosh Beer je v nasprotju s trdo, glasno in divjo glasbo skupine povsem nežen, lahkoten in prijetnega sladkega značaja. Bo pa sigurno več kot primerna osvežitev med poslušanjem trdih ritmov, doma ali še bolj, na koncertu Happy Ol' McWeasel.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → poleg tega, da mi je zelo všeč Weezlova glasba, je tudi tale APA zelo prijeten - povsem tipičen, sadno naravnani APA, ki pa je izjemno piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar