sobota, 25. maj 2019

Maribor Zeleno Pivo


Ime: Zeleno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Maribor, Maribor

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zelena barva in Maribor ne gresta ravno pogosto z roko v roki. Toda v tem primeru so se v Pivovarni Maribor vseeno odločili, da za goste svojega lokala La Cantina zvarijo ležak zelene barve. Očitno vse le ni vijolično v štajerski prestolnici.

Pivo je kar precej motnega in rahlo bledega telesa nekoliko svetlejše irsko zelene barve, na vrhu kozarca pa za zelo dolg čas postoji še zelenkasto bela puhasta glava. kar lepo travnata hmeljna aroma prednjači, vendar se v ozadju vseeno da zaznati zelo nežne kruhaste note - vse skupaj pa ima precej svež občutek. Okusimo srednje izrazito hmeljno grenkobo, malenkostno travnato, v finišu pa okus prevzame kar občutnejša sladkoba. Na koncu pa vse zaključi kratek in rahlo poprast pookus.

Mariborsko Zeleno Pivo je lahkotnejšega telesa in kar svežega značaja, drugače pa se ne razlikuje kaj od svojega svetlega brata - to seveda pomeni, da bodo z njim zadovoljni ljubitelji klasičnih ležakov, kot pa je za pričakovati bodo po njem posegli tudi zaradi netradicionalnega videza.




  • La Cantina - Center (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → pivo, tipičnega ležakastega značaja in brez posebnosti, a ima zame vseeno preveč izražen sladki značaj - sicer pa ni slabo
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar