sobota, 18. maj 2019

Cesar Bomba


Ime: Bomba
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: Dimljeno pivo

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Med zelenimi dolenjskimi griči okolice Novega mesta, še bolj natančno v Mirni Peči, je v kotlih male družinske Pivovarne Cesar odjeknila prava pravcata eksplozija - za velikonočni čas se je namreč navarila Cesarjeva Bomba - porter z dimljenim sladom, ki so ga zadimili kar poleg domačih salam in klobas.

Ta dolenjska dimna bomba že na prvi bežen vdih predstavi svoj precej izrazit dimljen značaj, ki ima kvaliteto dimljenih suhomesnatih poslastic s katerimi se je dimil slad - po pričakovanju. Na pogled je Bomba konkretno temne rjave barve, a ne še popolnoma črne, pokriva pa se s srednje veliko in ne pretirano obstojno bež glavo. V okusu ponudi srednje izrazno grenkobo, ki jo spremlja rahlo kiselkast žitni značaj, bolj zaznaven, a ne pretiran pa je dimljeni značaj tudi v okusu.

Cesarjeva Bomba je srednje polnega telesa, nekoliko svilnata, ter predvsem konkretno dimljenega značaja - v tipični maniri pravih nemških rauchbier zvarkov. Ljubitelji dimljenega piva ob tem zvarku ne bodo razočarani.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → konkretno dimljena piva mi nikakor ne sedejo - ta mi je na aromi kar preveč "šunkast", čeprav v okusu niti ni tako ostro izrazit; ni v mojem stilu, ampak vseeno še kar nekako gre, je pa dober predstavnik "rauch" karakterja v pivu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar