sreda, 29. maj 2019

Varuh Metka Orange Pale Ale


Ime: Metka Orange Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Belgijski ale

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Peti član Varuhove družine belgijsko obarvanih piv je Metka. Poimenovana je po pivovarjevi partnerki, ki zelo rada zahaja v koprsko Kavarno Triglav - in tam je Metka tako postalo tudi hišno pivo. Gre za belgijsko interpretacijo stila pale ale, ki so ga oplemenitili s slovenskimi hmelji med katerimi izstopa bobek, za piko na i pa so dodali še pomarančo.

Metka je zelo simpatičnega izgleda s svojo motno in žarečo ognjeno barvo , ki jo za zelo kratek čas pokrije belo penasto pokrivalo. Belgijski značaj piva je opazen že na prvi vdih, kajti pivo ponudi nežne kvasne note v kombinaciji z rahlimi piškoti in čisto blagim pomarančnim parfumom. Okus se začne z rahlo kvasno-grenkobno kombinacijo, ki jo proti koncu požirka dopolni kar izrazito žgečkljiv poprasto-citrusni značaj, ta pa pivu poda izredno svežino preden se zaključi z rahlo grenkobnim pookusom.

Metka je zelo nežnega, lahkotnega in izjemno osvežilnega značaja. Lepo se izkaže tako z dodatkom pomaranče (ki je ne boste spregledali) kot tudi z belgijskim značajem - le-ta pa je vseeno dovolj nežen, da bo pivo všeč tudi tistim, ki niso zapriseženi ljubitelji belgijcev.




  • Kavarna Triglav (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo prijeten in nežen v okusu, čeprav ne bi bilo nič narobe, če bi pomaranča prišla še malo bolj do izraza /vsaj v aromi) - je pa zelo piten in ne pretirano belgijski (kar mi je prav všeč)
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar