četrtek, 2. maj 2019

Mister Simply Lager


Ime: Simply Lager
Pivovarna: Pivovarna Mister, Kamnik

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Včasih je preprost lager vse kar potrebuješ (no, za nekatere bolj, za druge manj). In tudi v nomadski kamniški pivovarnici Mister so se najbrž zgledovali po tem, ko so v omejenih količinah navarili ta Simply Lager.

Mistrov ležak je le malenkost motnikavega telesa, rahlo blede zlato rumene barve. Srednje velika bela glava, nekoliko kremasta, pa kar dolgo potraja na vrhu kozarca. Tipična ležakasta hmeljasta aroma je nežnega značaja s svojimi blagimi travnato-senenimi notami in blagim kvasnim ozadjem. Tudi v okusu se nadaljuje ta preprostost značaja - blago začetno sladkobo uravnovesi srednje izrazita hmeljna grenkoba travnatega značaja, ki z rahlo poprastim značajem v finišu še rahlo požgečka.

Simply Lager je točno to, kar obljublja njegovo ime. Klasičen ležak, lahkotnejšega telesa in preprostejših in ne pretirano izrazitih lastnosti. Ljubitelji ležaka bodo z njim zadovoljni, tisti, ki prisegajo na drznejše okuse pa bodo v tem primeru prikrajšani. Ker ta zvarek je preprosto ležak, oziroma preprosti ležak. Nič več in nič manj kot to.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → pivo je pač preprosto, lahkotno pitno in nekomplicirano - tako, da si enega spiješ brez pretiranega razmišljanja - zame sicer prenežnih lastnosti (tudi nasplošno mi sami ležaki niso ravno v vrhu) - toda korekten za to, kar pač je, simpel lager
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar