nedelja, 13. januar 2019

Beer Bulli NP


Ime: Beer Bulli NP
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beer Bulli je ljubiteljem piva sedaj že dodobra poznan projekt oživitve starega, odsluženega in že skorajda popolnoma mrtvega VW kombija, ki ga je velik ljubitelj piva s pomočjo prijateljev preuredil v premično točilnico piva. Sedaj pa so s pomočjo pivovarne Loo-blah-nah prišli tudi do svojega prvega piva, ki so ga poimenovali Beer Bulli NP. Zakaj NP? Mogoče Nimamo Pojma, ampak lahko bi za temi črkami stala tudi ena izmed "pomočnic" pri oživitvi - Nina Pušlar. Mogoče pa res.

Bullijev premierni hišni premični zvarek je klasika stila American Pale Ale in je na pogled precej jasne, jantarne barve, pokriva pa ga dokaj stabilna in velika penasta glava bele barve. V aromi ponudi cel nabor z oddelka s tropskim sadjem, kajti zaznati je prijetne dihe, ki spomnijo na ananas, mango, grenivko in še marsikaj. Nekoliko kasneje se še bolj prebudijo agrumi, spremlja pa jih še kakšen piš borovcev. Okus zaznamuje prijetno nežna grenkoba, ki jo uravnovesi še kakšen bolj sladek sadni priokus sem ter tja. Za konec s svojo grenkobo še rahlo podraži po brbončicah, za sabo pa pusti prijeten, čeprav krajši pookus.

Beer Bulli NP je poletno lahkotnejšega telesa in v kombinaciji z nižjo alkoholno stopnjo, tropsko sadno aromatiko in nežnejšo grenkobo ga vse to naredi zelo preprosto pitnega. Je dovolj polnega okusa, da ponudi nekaj več ljubiteljem piva, a obenem tudi dovolj preprost, da bo k Beer bullijevim pipam privabil tudi širšo publiko pivopivcev. Na kratko povedano, če je VW ljudski avto, potem je ta zvarek zaradi svojih lastnosti lahko VB (volksbier) - ljudsko pivo.




  • Mercator Center Šiška (Ljubljana)
  • Maxi (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → preprosto piten in zelo osvežilen, zaigra po mojih okusih s svojo prijetno aromo, nežno grenkobnim značajem z nekaj sadnega priokusa
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar