petek, 31. maj 2019

Hopsbrew Šmarna Gora


Ime: Šmarna Gora
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po zaslugi pivovarne Hopsbrew bodo sedaj lahko tudi tisti, ki jim ni do pohodništva, rekli, da gredo na Šmarno Goro. V pivovarni so namreč zvarili pivo s tem imenom, v katerega so dodali še lipov med za pravi značaj.

Večja in precej puhasta bela glava za nekaj časa prekrije rahlo motnikavo zlato telo Šmarne Gore. V aromi se pokaže sveža kombinacija hmeljnih travnatih in medenih not, ki jo iz ozadja dopolnjuje še nežen sadni pridih. Blažjo grenkobo v okusu, ki je nekoliko poprasta, dopolnjuje še nežen medeni značaj, rahlo sladko-kiselkastega značaja. Daljši in precej poprasto pikanten pookus pa še za konec lepo podraži po jeziku.

Šmarna Gora je lahkotnejšega telesa in v kombinaciji z nižjo stopnjo alkohola ter svežino svojega značaja to pomeni, da je zelo preprost, lahkotno piten in osvežujoč. Prav tak kot bi sedel po vzponu na pravo Šmarno Goro.




  • Craft Room (Ljubljana)
  • Caffe Marko (Zreče)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → preprost, piten in nežnega značaja, še vedno pa dovolj prisotnim medenim značajem, da ga oplemeniti - sicer po eni strani povsem običajen, a zelo soliden
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar