četrtek, 9. maj 2019

Hudo Pivo Svetlo


Ime: Svetlo
Pivovarna: Hudo Pivo, Novo mesto

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za novonastalo in še neuveljavljeno pivovarno je zelo pomembno, da ima v svoji ponudbi pivo, ki je v osnovi zelo preprosto (po značilnostih spominja na klasične in poznane ležake), a ima vseeno nek dodaten značaj v sebi - tako je tudi recimo z zelo preprostim zlatim ale zvarkom, ki ga imajo v svoji ponudbi tudi v pivovarni Hudo Pivo.

Nežna, sadno obarvana aroma z nekaj travnatega hmeljnega dodatka v ozadju se le komajda prebije skozi majhno a kar lepo kremasto belo glavo. Dolenjski zlati ale je kar precej motnega telesa, le-ta pa je oranžno-jantarnega odtenka. V okusu srečamo le blago hmeljno grenkobo, malenkost travnato in s čisto blagim sladkim dodatkom ter nekaj nežnega piškotnega občutka malo kasneje. Malenkostno poprast finiš pa zaključi, brez kakšnega omembe vrednega pookusa.

Svetlo Hudo Pivo je izjemno preprosto pitno, precej lahkotnega telesa in povsem nekompliciranega karakterja. S tem značajem ne bo ravno odpihnil tistih bolj zahtevnih pivcev, bo pa zelo po okusih novincev v tem svetu karakternega piva ter seveda širše publike, ki je bolj kot ne vajena le klasičnih ležakov.




  • Gostišče Na Vasi (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → zelo piten, čeprav bi si vseeno želel malo bolj izrazitega karakterja - je skorajda preveč preprost, kar pa ni nič narobe po drugi strani
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar