petek, 10. maj 2019

Ressel 19 Chocolate Milk Stout


Ime: 19 Chocolate Milk Stout
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Sladki stout

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Ressel se pod številko 19, ki označuje leto, ko je Josef Ressel začel reizkušati še ostale izume, skriva pivo chocolate milk stout - pivo v katerega je pivovar poleg ostalega potrebnega dodal tudi kakav in laktozo.

Popolnoma črno pivo se za razmeroma kratek čas zakrije z manjšo bež glavo. V aromi prevlada srednje izrazit sladni značaj z notami čokolade, blagega praženega duha in čisto blagega pridiha suhega sadja. V okusu kar lepo izstopa hmeljna grenkoba, ki jo iz ozadja dopolni zelo nežna sladkoba ter nekoliko bolj občuten pražen občutek, ki pa sčasoma postane še bolj izrazit. Kar konkreten, zeliščno-grenkobno naravnan pookus pa še dolgo postane v ustih.

Resslov čokoladni mlečni stout je nekoliko tanjšega telesa, svilnate teksture in malo manj tipične in pričakovane sladne kompleksnosti. Je precej bolj grenkobno naravnan, tako bo tudi bolj všeč pivcem, ki jim sladkoba v pivu ne gre najbolj po grlu.




  • Pivovarna Ressel (spletna trgovina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → v aromi sicer napoveduje prijeten, sladno obarvan posladek, a v okusu kar precej primanjkuje tega sladkega značaja - sicer pivo ni napačno, a glede na ime bi pričakoval malo drugačen značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar