četrtek, 23. maj 2019

Green Gold Comet As You Are


Ime: Comet As You Are
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Green Goldovo posvetilo Nirvani, tako na izgled kot po imenu, je IPA zvarjen v tradicionalnem stilu varjenja zahodne obale ZDA. Zvarjen je s sortami hmelja Comet, Aurora in Styrian Wolf, ter tako v sebi združuje ameriško-slovensko kombinacijo značajev.

Ta IPA je rahlo motnikave jantarno-zlate barve, izgled pa na vrhu kozarca dopolni srednje majhna in ne ravno dolgo obstojna bela glava. Sveža in ne pretirano močna aroma pokaže kombinacijo sladkih sadnih not, blage citruse in nekaj zelo nežnega pridiha žvečilnih gumijev. V okusu prevladuje solidna hmeljna grenkoba, na trenutke rahlo zeliščno ostra, za spremljavo pa skrbi rahlosladek sadni značaj (melone). Zaključek je kar suh, v pookusu, ki je konkreten in zelo trajajoč, pa povsem zavlada zeliščni značaj.

Comet As You Are je po pričakovanjih konkretno nabit s hmeljem in dodobra grenkoben. Tako bo zaradi teh lastnosti seveda veliko bolj všeč "hmeljeglavcem" kot pa tistim z občutljivejšimi brbončicami.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → konkreten IPA, mogoče bi si sam želel malenkost več sadne uravnovešenosti in konkretnejše arome, ampak tudi tak je povsem fajn
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar