ponedeljek, 13. maj 2019

Lobik Dude Ranch


Ime: Dude Ranch
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: pločevinka - točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S svojim novim (dvojnim) IPA zvarkom fantje iz pivovarne Lobik še enkrat več kombinirajo svojo ljubezen do skupine Blink 182 (pivo nosi ime drugega albuma skupine) in svoje mojstrstvo v varjenju tega popularnega stila piva.

Pločevinka v sebi skriva konkretno motnikavo pivo žarečega oranžno-zlatega odtenka. Izpod večje in kremaste glave, ki je malenkostno umazane rumeno-bele barve kmalu pridejo prijetne sadne hmeljne arome - med njimi prevladujejo citrusne note, še posebej s svojim značajem izstopa grenivka. V okusu prevlada solidna hmeljna grenkoba, rahlo suhljatega občutka, ki pa jo kmalu nekoliko dopolni zmerno sladek sadni značaj. Še nežen, a nekoliko daljši pookus in to je Dude Ranch.

Lobiki so še enkrat več dokazali, da res znajo zvariti dobre, ameriško naravnan IPA - torej, aromatičen, konkretno grenkoben in z nekaj topline alkohola, ki se tudi pokaže. Za ljubitelje IPAstih piv, seveda.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lobik Brewery Taproom (Maribor)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Bar Mustang (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → pravi, konkretni in korektni (D)IPA, kar konkretno sadno zaznamovan in nasitnega občutka (bi raje malo več svežine) - All American DIPA
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar