ponedeljek, 6. maj 2019

Bevog Who Cares Editions Hazy Bar


Ime: Who Cares Editions Hazy Bar
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Sadni NEIPA

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kombinacija IPA piva in tropskega sadja je kot nalašč za višje, poletne temperature. V pivovarni Bevog so tako za poletno osvežitev ustvarili Hazy Bar - motni IPA, ali bolj strokovno NEIPA v katerega so dodali še popolno tropsko pasijonko.

Sončno-slamnato rumeno pivo, ki je popolnoma motno in pokrito z večjo in zelo puhasto belo glavo, ustvari že na videz tropski izgled. Iz kozarca v trenutku začnejo prihajati zelo prijetne in kar izrazite arome sočne pasijonke s svojo sladko-kiselkasto kombinacijo. Tudi okus nadaljuje v tem tropsko obarvanem duhu, kjer precej nežno hmeljno grenkobo prekrije kar izrazit kiselkasti karakter pasijonke, v finišu pa do blagega izraza pride še nežen sladkobni občutek, preden rahlo trpek pookus zaključi izlet na tropski otok.

Bevogov Hazy Bar je tako povsem poletno sveže in osvežilno pivo, ki bo s svojimi lastnostmi navdušilo tako ljubitelje NEIPA piv, ljubitelje kiselkastega značaja v pivu, kot tudi tiste pivopivce, ki radi zaidejo še na oddelek s tropskimi sadeži.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Caffe Petkovšek (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → sem velik ljubitelj NEIPA stila in pasijonke, tako da je  to popolna kombinacija zame - čeprav, mogoče je v okusu vseeno malenkost preveč izrazit kiselkast karakter in malo premalo sadnega balansa - še vedno pa je to res okusen tropski koktajl
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar