petek, 17. maj 2019

Škrlj Porter


Ime: Porter
Pivovarna: Rokodelska Pivovarna Škrlj, Lavrica

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eden izmed premiernega tria male Rokodelske Pivovarne Škrlj je tudi klasični porter, ki bo podražil ljubitelje temnejših, a še vedno nežnejših okusov. Ena izmed pivovarskih klasik.

Škrljev Porter je popolnoma temne črne barve, kot najtemnejša noč, večja bež obarvana pena pa ga pokrije za kar nekaj časa. Aromo, ki nežno prisopiha iz kozarca zaznamuje blag sladni karakter, v katerem pa se zelo lepo prepoznajo čokoladne note (v začetku), nekaj zelo nežnega praženega duha, ki postane precej bolj pogumen kasneje in še kak orešček ali dva za povrhu. V okusu je zaznati srednje izrazito hmeljno grenkobo, z rahlo zeliščno ostrino na trenutke, ki pa jo dobro dopolnjuje blago pražen značaj, ki v pookusu še nekaj časa postane na jeziku skupaj z nekaj zeliščnega občutka.

Rokodelski porter je tako všečno svilnatega in rahlo polnejšega telesa, ki bo tako lepo nasitil. S svojim značajem bo malo bolj všeč tistim, ki v porterju ne iščejo preveč izrazitih (tipičnih) sladno naravnanih okusov, ampak jim le-ti ponujajo le spremljavo.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → sicer se ga da preprosto spiti, a za moj okus mu manjka malo bolj izrazitega sladnega karakterja v okusu, oziroma je predvsem okus v finišu malo preveč ostro zeliščno naravnan
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar