sobota, 18. junij 2016

Ime: Lager
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Lager je bil premierni proizvod belokranjske pivovarne Vizir. Izdelan je bil z namenom, da bi lokalnemu občinstvu, ki so bili do takrat navajeni le ležaka iz rdeče in zelene pločevinke, dokazali in pokazali, da obstaja tudi drugačno pivo. Tako je nastala njihova verzija svetlega ležaka, ki je očitno izpolnila svoje obljube, saj ga varijo še danes.

Izgled tega zvarka zaznamuje le rahlo motna svetlo rumena barva, ki ima na vrhu še srednje veliko in ne ravno obstojno belo glavo. V naš nos prodre zelo intenzivna aroma svežega belega kruha, ki popolnoma dominira in zakrije morebitne ostale značilnosti. Okus jasno sledi aromi z blago kruhasto sladkobo takoj na začetku, sledi pa še blaga hmeljna grenkoba, ki ni pretirana a vseeno zaznavna. Pookus je kratkotrajen in precej nežen, medtem ko je telo tega ležaka dokaj lahko, a nikakor ne prazno.

V Vizirjeven primeru gre za dokaj uravnotežen ležak, ki ni ne sladek niti pregrenak. Popolnoma ga zaznamuje kruhasti značaj, ki smo ga navajeni pri naših domačih ležakih, vendar v okusu v veliko manjši meri. Soliden ležak, ki ga poleg naštetega odlikuje še lahkotnost in svežina. Popolnoma tak, kakršen je bil njegov namen - ko si zaželimo ležaka, vendar vseeno bolj kakovostnega.
Cena: 1€ (0,15l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
  • 7 Burger (Kamnik)
  • Okrepčevalnica pod Staro Lipo (Semič)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.