sobota, 2. marec 2019

Maribor Temno Pivo


V mariborski gostilniški pivovarni, ki se nahaja znotraj restavracije La Cantina Center, seveda poleg svojega svetlega ležaka ponujajo tudi njegovega temnejšega brata, tako kot smo v teh tipih pivovarn tudi navajeni.

Mariborski temni ležak je skoraj popolnoma črnega odtenka, pokriva pa ga srednje velika in bež obarvana glava, ki nekaj časa sicer počaka na vrhu kozarca. Predstavlja ga izjemo izrazna sladna aroma na čelu s kakavom in temno čokolado - kot prava sladica. V požirku občutimo srednjo hmeljno grenkobo, nekoliko travanto, zaključuje pa ga še kar lepo izrazen pookus, lahkotno pražen, ki se mu tudi nikamor ne mudi.

Mariborsko temno pivo je nekoliko bolj lahkotnega telesa in v okusu tipičnega in preprostega ležakastega značaja, ki pa ga pošteno nadgradi s kakavovim karakterjem v aromi. Lepo piten temni ležak.

 

Temno Pivo

Maribor

Temni pils

5%

Kje naj ga iščem?


  • La Cantina (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → celotno gledano ni slab, preprost v okusu, anvduši pa s svojo kakavno aromo, ki je tukaj zmagovalka
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar