torek, 18. december 2018

Stazione Parenzana p7 Temno


Ime: p7 Temno
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: Temni ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V obalni gostilniški pivovarni Stazione Parenzana imajo v svoji ponudbi domačih piv tudi temni ležak. Poimenovali so ga p7, kar je bilo tudi ime ene izmed lokomotiv, ki je vozila na tej znameniti železniški progi med Trstom in Porečom.

Portoroško temno pivo je razmeroma temne rjave barve, njegov izgled pa dopolni še manjša bež glava, ki pa se počasi do popolnosti umakne. Svojo predstavitev nadaljuje z nežnejšo sladno aromo, kjer se prikažejo note karamele in piškotov, skupaj pa ustvarijo precej prijetno kombinacijo. Okus napove nežna sladkoba, ki jo uravnovesi lahkotnejša grenkoba, za zaključek pa poskrbi krajši in ne pretiroma izrazit pookus.

Stazione Parenzana p7 je zelo preprosto pivo, neizstopajočih lastnosti, kar pa se od tega stila tudi ne pričakuje. Lepo ga zaznamuje karamelni značaj, odlikuje pa ga tudi nekoliko polnejše in svilnato telo. Res preprosto in pitno pivo.




  • Stazione Parenzana (Seča)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → mogoče ne najboljši temni ležak kar jih je, ampak je popolnoma soliden in lepo piten, rahlo zadržan, a še vedno z zaznavnim značajem
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar