četrtek, 05. oktober 2017

Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna FEO, Domžale

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,2 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Odgovor na vprašanje, ki ga zastavlja etiketa kobariškega Pale Ale piva - "Je moč magneta v privlačnosti ali v odbojnosti"  - mogoče odgovor ni čisto jasen, je pa brez dvoma jasno, da ob razmišljanju o tem vprašanju sede tale zvarek iz pivovarne FEO.

Izpod velike kremaste glave belkaste barve počasi prilezejo prijetne sadne arome hmelja, ki so skrite v le rahlo motnem telesu tembo zlate barve. Med breskove dihe se pomešajo še travnati toni, kar nekoliko kasneje pa tudi citrusni značaj. Sladna hrbtenica ponuja zelo blago oporo veliko bolj solidni hmeljni grenkobi, ki ima tudi dokaj izrazit travnati karakter. Rahlo nežnejši a dolgotrajen pookus pa v naših ustih pusti precej občutno sled.

FEO Pale Ale je zvarek itredno lahkotnega telesa in kar dodobra izrazitega hmeljnega značaja. Po grlu steče zelo gladko, všeč pa bo predvsem tistim, ki prisegajo na nekomplicirane okuse z izrazitejšo grenkobo.
 
Cena: 2,90€ (0,3l; točeno) - Hiša Polonka (Kobarid)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Soča Rocks Hostel (Bovec)
  • Hiša Franko (Kobarid)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.