nedelja, 28. junij 2020

Barut Kletak

Pivo

Kletak

Pivovarna

Barut Brewing And Blending - Kamnik

Stil

Kletno pivo

Alkohol

5%



Keller oz. kletno pivo, kot bi ga lahko prevedli, ni ravno stil piva, ki bi ga pričakovali od fantov iz pivovarne Barut - vsaj ne v preteklih letih, sedaj pa s svojim Kletakom nadaljujejo svoj (uspešen) izlet v svet ležakov. 

Barutov Kletak je kar pošteno motnikavega telesa in jantarne obarvanosti, izgled pa zaključuje tanka, le rahlo umazana glava, ki pa tam kar postoji. Aroma je srednje izrazna s svojimi travnatimi notami, malenkostno se pokaže tudi kruhast dih, za konec pa še nežne začimbice in značilen kletni duh, zelo zadržan. Po jeziku nas podraži nežna grenkoba, nekoliko travnata in z lahkotno poprastim finišom. Za konec pa Kletak prihrani še nežen pookus. 

Kletak je pivo lahkotnejšega telesa in tipičnega kletnega značaja, čeravno že nekoliko bolj nežnega. S svojim značajem prinese spomin vinske kleti, drugače pa je povsem preprost in lahkotno piten ležak. 


Kje naj ga iščem?


  • Magda (Ljubljana)
  • Mestni Vrt (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → lepo piten, preprost in v bistvu brez posebnosti, malo bolj nežen

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar