petek, 5. junij 2020

22Brewing Hello Witty

Pivo

Hello Witty

Pivovarna

22Brewing - Koper

Stil

Belgijsko pšenično pivo

Alkohol

4,9%



Hello Witty je pšenično pivo iz obalne nomadske pivovarne 22Brewing, ki so ga navarili v tipičnem belgijskem stilu. Bolje poznan kot witbier, gre za pivo, kjer do izraza največkrat lepo pride tudi karakter koriandra. 

Belgijec z naše obale je kar lepo motnikavega telesa in zelo blede zlato-rumene barve. Bela glava, ki se ustvari na vrhu, ni pretirano velika niti nič kaj obstojna. V aromi prevlada zelo izrazit začinjen vonj z veliko prisotnosti osvežilnega koriandra in nekaj kiselkastimi notami vinske kleti, zraven pa se kasneje pridruži še limonasti karakter. Tudi v okusu pride začinjen značaj lepo do izraza ob srednji grenkobi, medtem ko mu v finiš rahla kislost doda še nekaj svežine. Pookus pa s kar konkretno začinjenim občutkom koriandra poskrbi, da ne pozabimo kaj smo spili.

Pšenični Hello Witty je lahkotnega telesa, svežega in osvežilnega duha ter kar konkretno začinjenega značaja. Tako bo ta obalni pšeničnik zaigral točno po notah ljubiteljev belgijsko navdahnjenih witov.   



Kje naj ga iščem?


  • 22Brewing (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → lepo piten, zelo osvežilen in svež, čeprav pošteno začinjen vseeno ne pretirava s tem značajem

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar