torek, 9. junij 2020

Stazione Parenzana Mlečno

Pivo

Mlečno

Pivovarna

Pivovarna Stazione Parenzana - Seča

Stil

Sladki stout

Alkohol

6%



V primeru tega piva po imenu Mlečno iz gostilniške pivovarne Stazione Parenzana ne gre za noben mlečni napitek. Mlečno je namreč stout, natančneje sladki stout, ki mu sladkejši značaj podari dodatek laktoze. Torej nekaj namesto sladice.

Ta sladki stout je tipično popolnoma črne barve, pokrit s tanjšo bež obarvano glavo, milnato in ne ravno obstojne narave. Nežen pražen duh prednjači v aromi skupaj z nekaj blagega smetanovega dodatka, družbo pa kombinaciji dela še nežen piškotni dih. Okus se pokaže s srednje nežno sladkobo smetanovega značaja, ki jo dopolnjuje nežna grenkoba, medtem ko je finiš lahkotno pražen. Vse pa na koncu dopolni in zaključi še nežnejši a nekoliko daljši pookus. 

Mlečni stout Stazione Parenzane je pivo srednje lahkotnega telesa in dokaj izrazitega praženega značaja, ki nekoliko prevlada nad sicer pričakovanim sladkim značajem - le-ta je še vedno zaznaven, a vseeno nekoliko zakrit. 


Kje naj ga iščem?


  • Stazione Parenzana (Seča)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → nekoliko tankega telesa in zmanjka ga na sladkemu značaju, obenem pa malo preveč pražen - sicer ok in piten, ampak ni to kar bi pričakoval od mlečnega stouta

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar